Suntem și pe Facebook!

link-facebook

Va invitam la cursul nostru de fotografie

Există patru aspecte de bază, importante în predarea fotografiei: istoriaarteivizuale, tehnicafotografică, estetismul vizual și practica fotografică.

Raportarea la ceeace se întâmplă în fotografia contemporană este necesară în pregătirea unui fotograf, pentru a-i da repere vizuale în care să se recunoască, să își regăsească stilul propriu. Imaginile contemporane se vor discuta în termeni de tehnică fotografică și compoziție. Se analizează deciziile tehnice ale fotografului, se descoperă mesajul, gramatica imaginii, pentru a stimula sensibilitatea vizuală a cursanților, informații care îi vor ajuta în formularea propriilor alegeri în procesul de fotografiere. Având din start repere istorice în ceea ce privește fotografia, se pot imprima deja direcțiile unor viitoare proiecte vizuale pe care cursanții le vor aborda.

Crearea unei imagini fotografice depinde de tehnica fotografică. Există o varietate de alegeri în ceea ce privește tehnica fotografică: film sau digital, diferitemodele de camere foto, diferite obiective, diferite surse și modelatoare de lumină. Trecerea lor în revistă are rolul de a face clare posibilitățile tehnice și efectele pe care le pot obține cursanții alegând o tehnică sau alta.Predarea tehnicii foto trebuie să fie o experiență ușoară, plăcută, nu una greoaie, care să descurajeze cursanții. Scopul este înțelegerea tehnicilor și impactul lor asupra imaginilor care vor rezulta.

Aparatul foto este un instrument iar abilitățile lui tehhnice nu trebuie să conducă fotograful, ci invers. Camera trebuie privită ca un instrument de interpretare subiectivă a tot ce ne înconjoară, scopul lui nu este doar de a reda fidel ceea ce vedem cu ochiul liber. Cu ajutorul tehnicilor foto, putem induce atmosferă, crea o stare, putem arăta lumeaașa cum o vedem noi.

Stăpânirea tehnicii foto devine a doua natură, în timp, iar fotograful își va dezvolta un stil personal de lucru.Termenii de specialitate precum punct de stație, încadrare, unghiul luminii, compoziție, câmp de profunzime, distanță hiperfocală, nu trebuie să lipsească din vocabularul unui fotograf.
Întrebarea adusă de estetică este “care estenatura, calitatea și sensul artei?” Când analizăm estetica vizuală, ne uităm la felul în care artistul descrie ceea ce vede, modul în care simte lumea și ceea ce consideră că este frumos.

Analiza esteticului va lărgi aria de aspectepe care fotograful le va considera frumoase. Cursanții își pot dezvolta simțul estetic, înțelegând conceptele de compoziție, cromatică, reducerea scenei la linii, ritmuri, volume. Aceasta se poate realiza prin discutarea fotografiilor realizate la curs și prin studiul lucrărilor altor fotografi.

Fotografia se învață, practicând. La fiecare ședință a cursului, foto trebuie să se stabilească teme de lucru și să se tragă niște concluzii din rezultatele obținute. Practica foto este cea mai directă metodă pentru dezvoltarea educației vizuale.

Cursul nostru cuprinde 30 de module, în care se discută despre încadrare și compoziție, gramatica imaginii, triunghiu expunerii, modurile de fotografiere, histogramă, focus, balans pe alb, obiective, blitz, tipuri de fișiere, lumină și culoare, monocromia în fotografie, fotografia de peisaj, portret, fashion, beauty, fotografia de produs, studiul luminii, focus staking, natură statică, minimalism, contracte de prestare a serviciilor fotografice și multe altele. În paralel cu teoria și suportul de curs oferit, se face practică fotografică pentru a fixa teoria și a deveni stăpâni pe aparat și tehnica foto, pentru a dezvolta un stil personal de lucru. Studioul în care ne desfășurăm activitatea este dotat cu fundal, lumini de studio Elinchrom echipate cu softbox, masă pentru fotografia de produs.

La finalul cursului se susține un examen de evaluare a cunoștințelor teoretice și practice dobândite, cuprinzând un test grilă și prezentarea unui portofoliu de 5 fotografii realizate pe perioada cursului. Diploma emisă de Centrul de Consultanță și Studii Europene este recunoscută de Ministerul Muncii și Justiției Sociale.

Tipul cursului: inițiere
Durata: 100 ore
Cod COR: 343101

Pentru mai multe informații și înscrieri vă învităm să apelați la următoarele numere de telefon: 0770648043 și 0733470700, sau să vă înscreți on-line pe site-ul nostru.

1 Comment on Va invitam la cursul nostru de fotografie

Barbu Olimpia said : Guest Report Subscribe May 15, 2019 at 7:03 PM
Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
0 0 0 0 0 0

In ce perioada se desfasoara cursul de fotografie in Galati? Aveti grupa si in Buzau? In ce perioada? Este necesar sa avem aparat foto ?

  • Buzau
  • 0754953794
  • Buzau

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Centrul de Consultanță și Studii Europene

Stiri și noutăți de ultimă oră:

Pentru orice sesizare sau observatie privind activitatile noastre specifice, va rugam sa ne contactati
la adresa sesizari (@) cursuriccse.ro

Intrebari si raspunsuri prin E-mail

Unde ne puteți găsi

Sediul central:
Str. Energiei nr.24A, Galați – România

Filiala București:
B-dul Naţiunile Unite, nr 1, Bl. 108A, Sc. 1, Et. 6, Ap. C6, sector 5

Telefoane

0236419608, 0236498454, 0745080650, 0733470700, (FAX) 0236419608

Program

Luni – Vineri – orele 08-20;
Sambata – orele 08-14;
Duminica – inchis.

Copyright 2017 CCSE ©  Toate drepturile rezervate