Detalii despre curs:
Tipul cursului: calificare
Cod COR: 7412.1.1
Durata cursului: 360 ore
Condiții de înscriere: învățământ gimnazial
Preț: (Vezi lista întreagă, mai jos, în format PDF)
Descrierea/Beneficiile cursului:
Brutarul fabrică pâine şi produse de panificaţie prin diverse tehnici dobândite. Patiserul prepară în laborator sau în unităţile industrializate, produsele de patiserie, în vederea comercializării lor. După ce recepţionează (cantitativ şi calitativ) materiile prime şi auxiliare, le depozitează şi le conservă, până la introducerea în fabricaţie.
Ocupaţia se aplică lucrătorilor care îşi desfăşoară activitatea în unităţile de panificaţie, specializate în fabricarea diferitelor tipuri de produse de panificaţie și presupune o sferă largă de competenţe, având în vedere gama variată a produselor de panificaţie, precum şi a tehnologiilor specifice fiecărui sortiment în parte.
Competențe profesionale
Competențele pe care le veți dobândi și dezvolta sunt:
– Utilizarea noțiunilor introductive de TIC - competențe digitale
- Dobândirea noțiunilor de bază civice și sociale organizațional
- Dobândirea noțiunilor de bază antreprenoriale
- Aplicarea normelor de securitate şi sănătate în muncă
- Aplicarea normelor de protecţie a mediului
- Aplicarea normelor de igienă şi de siguranţă a alimentelor
- Întocmirea documentelor specifice
- Exploatarea aparatelor/utilajelor/echipamentelor utilizate în panificație
- Recepţia calitativă şi cantitativă a materiilor prime, auxiliare și materialelor
- Depozitarea şi transportul materiilor prime, auxiliare şi a produselor finite de panificaţie
- Dozarea și pregătirea preliminară a materiilor prime și auxiliare
- Prepararea aluatului
- Fermentarea maielelor și a aluaturilor
- Prelucrarea aluaturilor
- Coacerea semifabricatelor
- Pregătirea produselor finite de panificaţie pentru depozitare și livrare
- Asigurarea calității și siguranței alimentului semifabricatelor și produselor de panificație
Pentru a vă înscrie apăsați aici: ÎNSCRIERE. Cursurile nu se pot ține ON-LINE!