Detalii despre curs:
Tipul cursului: specializare
Cod COR: 512003
Durata cursului: 300 ore
Condiții de înscriere: învățământ general obligatoriu
Preț: (Vezi lista întreagă, mai jos, în format PDF)
Descrierea/Beneficiile cursului:
Bucătarul specialist / vegetarian / dietetician este bucatarul care prepară produse culinare complexe destinate consumatorilor cu nevoi speciale de dietă, cei cu diferite patologii (la nivel digestiv, hepato- biliar, cardio-vascular, renal, psihic, etc.), adicții alimentare (de exemplu, ciliacii, care nu pot avea în dieta lor ingrediente care conțin gluten) sau a celor care preferă, din rațiuni morale sau de credință, preparate bazate pe plante sau cu un aport caloric scăzut.
Bucătarul specialist/ vegetarian/ dietetician își desfășoară activitatea în cadrul unei bucătării profesionale situate în diverse structuri și medii de alimentație publică, instituții medicale, sanatoriale, dar și în cantine pentru preșcolari, școlari, sportivi. Poate lucra autonom sau în echipă, sub conducerea unui bucătar şef și sub îndrumarea unui medic dietetician, în cazul în care activează în zona dietelor special gândite pentru cei cu diferite patologii și adicții (în contextul instituțiilor medicale sau sanatoriale sau în cantine pentru preșcolari, școlari,sportivi).
Competențe profesionale
Competențele pe care le veți dobândi și dezvolta sunt:
– Realizarea preparatelor culinare adaptate dietelor diverselor categorii de consumatori;
– Realizarea preparatelor culinare adaptate dietelor consumatorilor cu diverse patologii și alergii;
– Realizarea preparatelor culinare vegetariene, vegane și raw vegane;
– Realizarea preparatelor culinare din patrimoniul național și internațional recunoscute pentru calitățile curative;
– Propunerea meniurilor adaptate dietelor diverselor categorii de consumatori;
– Prezentarea ofertei de preparate culinare dietetice, vegetariene, vegane și raw vegane;
1 Comment. Leave new
Există acest curs și în Arad?