Detalii despre curs:
Tipul cursului: calificare
Cod COR: 512001
Durata cursului: 720 ore
Condiții de înscriere: învățământ general obligatoriu
Preț: (Vezi lista întreagă, mai jos, în format PDF)
Descrierea/Beneficiile cursului:
Cursul se adresează persoanelor care doresc să obțină o calificare în meseria de bucătar, celor care vor să-și aprofundeze cunoștințele, celor care vor să-și îmbunătățească tehnica de lucru, să se dezvolte și să experimenteze noile metode de preparare în gastronomie.
Veți realiza preparate culinare după diferite rețete, ce vor satisface exigențele tuturor consumatorilor, acest lucru presupunând: pregătirea alimentelor, materiilor prime, ingredientelor, măsurarea acestora, amestecarea progresivă, dospirea, fermentarea, coacerea sau fierberea lor, finisarea preparatelor, împărțirea pe porții.
Unul din beneficiile acestui curs este că, în timp, puteți avansa de la ocupația de bucătar la cea de bucătar-specialist.
Competențe profesionale
Competențele pe care le veți dobândi și dezvolta sunt:
– Aplicarea normelor de securitate şi sănătate în muncă și a reglementărilor în domeniul situațiilor de urgență specifice bucătăriilor și spațiilor anexe aferente
- Aplicarea normelor igienico-sanitare specifice bucătăriilor şi de siguranţa alimentelor
- Aplicarea normelor de protecţie a mediului, prevenirea și combaterea risipei alimentare și a deșeurilor alimentare
- Respectarea drepturilor consumatorului cu referire la cantitatea/calitatea/prezentarea preparatelor
- Aplicarea noțiunilor de bază despre comunicare, comportament profesional, lucru în echipă și psihologia consumatorului specifice domeniului turismului și alimentației
- Aplicarea principiilor nutriției sănătoase și echilibrate
- Asigurarea calităţii materiilor prime şi auxiliare, a semipreparatelor și preparatelor culinare
- Aplicarea noțiunilor de bază despre organizarea activităților specifice în bucătărie
- Efectuarea operaţiilor primare asupra materiilor prime şi auxiliare
- Realizarea semipreparatelor culinare
- Realizarea preparatelor culinare
- Prezentarea estetică a preparatelor culinare
- Aplicarea noțiunilor de evidență operativă specifice activității din bucătărie
Pentru a vă înscrie apăsați aici: ÎNSCRIERE. Cursurile nu se pot ține ON-LINE!