Detalii despre curs:
Tipul cursului: calificare
Cod COR: 751202
Durata cursului: 360 ore
Condiții de înscriere: învățământ gimnazial
Preț: (Vezi lista întreagă, mai jos, în format PDF)
Descrierea/Beneficiile cursului:
Cursul își propune învățarea cursanților despre tehnologia de preparare a produselor de cofetărie, torturilor, cremelor și umpluturilor tradiționale și moderne.
Participând la cursul decofetar, veți reuși să preparați produse de cofetărie, să realizați decorațiuni, să ambalați și săpregătiți pentru comercializare produsele, să exploatați echipamentele pentru copt și răcit, precum și să asigurați aprovizionarea cu materii prime și produse alimentare, reușind astfel să creați produse exceptionale.
Aceste abilităţi vă vor fi necesare în toate domeniile de activitate pe plan naţional şi internaţional.
Pe lângă faptul că veţi avea o diplomă atestată A.N.C., o să puteţi să vă angajaţi în cofetării, având dovada competențelor dvs. profesionale.
Competențe profesionale
Competențele pe care le veți dobândi și dezvolta sunt:
- Utilizarea notiunilor introductive de TIC - competențe digitale
- Dobândirea notiunilor de bază civice și sociale organizațional
- Dobândirea notiunilor de bază antreprenoriale
- Aplicarea normelor de securitate şi sănătate în muncă
- Aplicarea normelor de protecţie a mediului
- Aplicarea normelor de igienă şi de siguranţă a alimentelor
- Întocmirea documentelor specifice
- Exploatarea utilajelor și echipamentelor utilizate în cofetarie și utilizarea ustensilelor
- Cunoașterea și pregătirea materiilor prime si auxiliare folosite in cofetărie.
- Recepţia calitativă şi cantitativă a materiilor prime, semifabricatelor şi materialelor
- Depozitarea şi transportul materiilor prime, materialelor auxiliare și semifabricatelor
- Prepararea si prelucrarea tipurilor de aluat folosite în cofetărie
- Prepararea si prelucrarea semifabricatelor folosite în cofetărie
- Prepararea și prelucrarea fursecurilor și produselor cu termen mare de valabilitate
- Prepararea, prelucrarea, finisarea și decorarea prăjiturilor și torturilor
- Prelucrarea ciocolatei și prepararea produselor de ciocolaterie
- Prepararea torturilor și prăjiturilor de eveniment
- Prepararea și prelucrarea înghețatelor și sorbeturilor
- Condiționarea semifabricatelor și produselor finite de cofetărie
- Ambalarea, depozitarea și manipularea produselor finite de cofetărie
- Asigurarea calității și siguranței alimentului semifabricatelor și produselor finite de cofetarie
Pentru a vă înscrie apăsați aici: ÎNSCRIERE. Cursurile nu se pot ține ON-LINE!