fbpx

Comunicat de presă – Lansarea proiectului “NEXT LEVEL – Oportunități de integrare durabilă pe piața muncii a tinerilor NEETs din Regiunea Sud-Est”

Tinerii tind să aibă un interes crescut pentru antreprenoriat și dezvoltarea unei afaceri proprii, însă experiența de muncă limitată și lipsa educației antreprenoriale sunt o piedică principală a acestora.
Totodată, statisticile arată că tinerii din România au dificultăți în integrarea pe piața muncii și găsirea unui loc de muncă, având o rată a șomajului crescută.

De aceea, proiectul “NEXT LEVEL – Oportunități de integrare durabilă pe piața muncii a tinerilor NEETs din Regiunea Sud-Est” urmărește creșterea gradului de ocupare în rândul tinerilor NEETs din Regiunea Sud-Est.

Prin intermediul proiectului se urmărește asistarea a minim 378 tineri NEETs prin măsuri integrate de ocupare: cursuri gratuite de formare profesională, măsuri integrate de susținere a antreprenoriatului în rândul tinerilor fără loc de muncă, servicii de mediere a muncii etc.

Astfel, proiectul NEXT LEVEL susține dezvoltarea antreprenoriatului în rândul tinerilor NEETs (tineri fără loc de muncă care nu urmează o formă de învățământ) prin 2 măsuri principale: cursuri de competențe antreprenoriale și acțiuni de finanțare.

În cadrul proiectului NEXT LEVEL se vor desfășura 6 stagii de cursuri de competențe antreprenoriale. Acestea sunt complet gratuite pentru tinerii NEETs înscriși în proiect și se vor desfășura online. Cursurile au o durată de 40 de ore și sunt certificate de către ANC – Autoritatea Națională pentru Calificări. Astfel, absolvenții cursului vor obține o diplomă certificată ANC la finalizarea cursului, ceea ce îi va putea ajuta la dezvoltarea carierei.

Educația antreprenorială este foarte importantă pentru tineri, dar subdezvoltată în România, inclusiv în Regiunea Sud-Est. Prin intermediul acesteia, tinerii pot nu doar să își crească șansele de succes al unei viitoare afaceri, dar și să își dezvolte abilități și un mod de gândire antreprenorial și orientat către soluții – abilități ce îi poate ajuta și la un loc de muncă.

Pe lângă cursurile de antreprenoriat, proiectul susține tinerii NEETs din Regiune prin măsuri directe de finanțare. Astfel, se va realiza un concurs de planuri de afaceri.

La concurs vor putea participa doar tinerii înscriși în proiect ce au participat și finalizat și au absolvit cursurile de competențe antreprenoriale realizate în cadrul proiectului.

Toți participanții vor depune un plan de afaceri ce va fi evaluat, iar câștigătorii cu cele mai bune planuri de afaceri vor obține finanțare nerambursabilă din Fonduri Europene pentru înființarea și dezvoltarea unei afaceri proprii conform cu planul de afacere câștigător.

Valoarea premiului câștigător: vor fi alese 9 planuri de afacere câștigătoare ce vor obține finanțare nerambursabilă a câte 25.000 de Euro fiecare (valoare maximă, conform cu planul de afacere câștigător).

Experții din cadrul proiectului vor oferii consultanță celor 9 tineri câștigători pentru înființarea afacerii lor și pentru dezvoltarea acesteia.

Antreprenoriatul are o contribuție ridicată în dezvoltarea economiei locale și regionale, prin intermediul acestuia dezvoltându-se noi afaceri și creându-se noi locuri de muncă, ceea ce contribuie la creșterea nivelului de trai.

Cine poate beneficia de măsurile integrate de dezvoltare a antreprenoriatului ale proiectului NEXT LEVEL?

Proiectul se adresează persoanelor ce îndeplinesc următoarele condiții:

- Sunt tineri NEETs (tineri fără loc de muncă care nu urmează o formă de învățământ)
- Au vârsta între 16 și 29 de ani
- Au domiciliul sau reședința în regiunea Sud-Est (județele Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea, Vrancea)

De asemenea, pentru a vă înscrie în proiect este necesar să vă înregistrați la SPO (Serviciul Public de Ocupare) pentru profilare. Experții din proiect vă pot oferii îndrumare în acest sens.

Pentru a participa la măsurile de dezvoltare a antreprenoriatului (cursurile de competențe antreprenoriale și concursul de planuri de afaceri), tinerii NEETs înscriși în proiect trebuie să aibă un nivel de ocupabilitate A, respectiv "ușor ocupabil" ca rezultat al profilării realizate de Serviciul Public de Ocupare.

Persoanele înscrise în proiect ce au un nivel de ocupabilitate B, C și D, respectiv "mediu ocupabil", "greu ocupabil" și "foarte greu ocupabil" conform profilării realizate de Serviciul Public de Ocupare vor putea participa la cursurile gratuite de formare profesională de calificare nivel 3 și 2 în diverse domenii realizate în cadrul proiectului.

Îți vom răspunde - în cel mai scurt timp, la orice întrebare sau comentariu despre cursurile noastre, pe care vrei să-l lași mai jos.Pentru a vă înscrie apăsați aici: ÎNSCRIERE. Cursurile nu se pot ține ON-LINE!

Centrul de Consultanță și Studii Europene

Viitorul depinde de tine!

Serviciile noastre

> Cursuri autorizate la nivel naţional de Ministerul Muncii, Solidarităţii Sociale şi Familiei şi Ministerul Educatiei şi Cercetarii prin Consiliul National de Formare Profesională.

> Consiliere și orientare profesională.


PENTRU ORICE SESIZARE SAU OBSERVATIE PRIVIND ACTIVITATILE NOASTRE SPECIFICE, VA RUGAM SA NE CONTACTATI LA ADRESA SECRETARIAT(@)CURSURICCSE.RO

Contact Info

Sediul central:
Str. Energiei nr.24A, Galați – România

Filiala București:
B-dul Naţiunile Unite, nr 1, Bl. 108A, Sc. 1, Et. 6, Ap. C6, sector 5

Administrator: Anca Ionașcu

Telefon: 0721617024
e-Mail: ancalupu@cursuriccse.ro

Telefoane:

0236419608, 0236498454, 0745080650, 0733470700, (FAX) 0236419608

Program

Luni – Vineri – orele 08-20;
Sambata – orele 08-14;
Duminica – inchis.

Cont bancar: Banca Transilvania RO88BTRLRONCRT0304855202

Copyright 2006 - 2023 CCSE © Toate drepturile rezervate - Statistici