F. A. Q.
Pentru informații suplimentare privind cursurile organizate de Centrul NOSTRU, consultați secțiunea INTREBARILOR FRECVENTE!
UNDE AVETI SEDII?
Sediul nostru principal se afla in Galati, pe str. Energiei nr.24A. Deasemeni, ne puteti gasi si la filiala din Bucuresti, pe B-dul Naţiunile Unite, nr 1, Bl. 108A, Sc. 1, Et. 6, Ap. C6, sector 5. Pentru locatiile unde se deruleaza cursuri in alte orase din Romania, va rugam, contactati-ne la numerele de telefon afisate aici.
CUI SE ADRESEAZA ACESTE CURSURI? EXISTA O LIMITA DE VARSTA?
La cursurile de calificare si formare profesionala poate participa orice persoana care a implinit 16 ani si care a absolvit invatamantul obligatoriu(8 clase). Statutul social nu conteaza, se poate prezenta oricine (somer, angajat, student, pensionar).i.
CUM MA INSCRIU LA UN PROGRAM DE FORMARE PROFESIONALA?
Pentru a va inscrie la cursuri trebuie sa luati legatura, in prealabil, cu consultantii nostri. Acest lucru il puteti face folosind numerele de telefon afisate pe site, adresele de email sau formularele online prezente pe pagina fiecarui curs. Consultantii de formare profesionala va vor transmite toate informatiile referitoare la cursul ales.
CE DOCUMENTE TREBUIE SA CONTINA DOSARUL DE INSCRIERE?
a) Copie dupa actul de identitate b) Copie dupa certificatul de nastere. c) Copie dupa certificatul de casatorie (daca este cazul schimbarii numelui in urma casatoriei) d) Copie dupa actul de studii e) adeverinta medicala / adeverinta medicina muncii; f) adeverinta de venit / carnet de somer / adeverinta scolara (pentru a beneficia de reducerea de 10%) Toate copiile trebuie sa fie insotite de documentele in original pentru verificarea autenticitatii lor. Acestea va vor fi inapoiate pe loc.
CE REPREZINTA MAI EXACT NIVELURILE DE CALIFICARE?
Niveulul 1 de calificare – Lucrator/muncitor. Activitatea presupune aplicarea cunostintelor in activitatea profesionala. Aceasta se caracterizeaza prin rutina si sarcini de lucru previzibile. Nivelul 2 de calificare- Muncitor calificat. Activitatea presupune aplicarea cunostintelor in activitatea profesionala aceasta fiind caracterizata de sarcini de lucru nerutiniere si presupun responsabilitati si munca in echipa. Nivelul 3 de calificare-Tehnician. Activitatea presupune aplicarea cunostintelor intr-o arie extinsa a activitatii profesionale cu sarcini de lucru diverse si complexe care exclud rutina. Sarcinile de lucru presupun luarea unor decizii, munca in echipa si atributii de coordonare.
CUM SE POATE ACHITA CURSUL?
– Plata integrala – 15% reducere in momentul inscrierii, inainte de inceperea cursului; – Plata in rate Plata integrala sau in rate se poate efectua astfel: – Plata numerar sau cu cardul (comision 0%) la sediul nostru (Strada Energiei, nr. 24A, Galati) – Prin transfer bancar (OP) – Depunere numerar, la orice ghiseu al Bancii UNICREDIT . *Pentru optiunea de plata prin banca datele de facturare sunt urmatoarele: Centrul de Consultanta si Studii Europene Cont : RO 45 BACX 0000 0003 6418 3000 Banca: Banca UNICREDIT
EXISTA SI ALTE COSTURI IN AFARA DE COSTUL CURSULUI DE CARE SUNT ANUNTAT LA INCEPUT?
Nu exista alte costuri ascunse de care sa nu fiti anuntat inca din primul moment. Suportul de curs este gratuit , consumabilele sunt gratuite si nici eliberarea diplomei nu se plateste. Daca pot interveni alte costuri veti fi anuntat inca de la inceput! (exemplu: costuri printare/tiparire proiect final daca este cazul).
CUM SUNT ANUNTAT CAND INCEPE CURSUL DACA ACESTA NU ARE O DATA FIXA STABILITA?
Consilierii de formare profesionala tin legatura cu dumneavoastra prin datele de contact pe care le furnizati in momentul inscrierii. Acestia va tin la curent cu toate noutatile si informatiile de care aveti nevoie. Cursurile pot avea data fixa de incepere sau nu, in functie de numarul de cursanti inscrisi si alte criterii. Veti fi anuntat cu minim o saptamana inainte de inceperea unui curs care nu are o data fixa de incepere.
UNDE SE DESFASOARA ACTIVITATILE PRACTICE ALE CURSURILOR?
Activitatile practice ale cursurilor se vor desfasura atat la sediile Centrului de Consultanta si Studii Europene cat si la partenerii nostri (agenti economici) care pot oferi conditiile reale de munca. Practica se va desfasura in diferite locatii unde veti lucra cot la cot cu profesionisti si va veti intalni cu situatiile reale cu care se confrunta zi de zi.
CUM SE VA DESFASURA EXAMENUL FINAL SI IN CE CONSTA ACESTA?
Examenul final este alcatuit din 2 parti: una teoretica si una practica Partea teoretica este compusa dintr-un test grila iar cea practica contine intrebari/bilete sau un proiect care trebuie sa fie prezentat in fata Comisiei ANC. Comisia este formata din 3 persoane (1 membru din partea centrului nostru, 1 membru extern si 1 presedinte , ultimii 2 numiti de Comisia Judeteana de Autorizare a Furnizorilor de Formare) .
DIPLOMELE SUNT ACREDITATE SI RECUNOSCUTE IN STRAINATATE?
Diplomele eliberate de centrul nostru sunt recunoscute de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si de Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice. Pentru a veni in sprijinul cetatenilor romani, incepand cu data de 16 martie 2001, Romania a aderat la Conventia de la Haga. Astfel, diplomele pot fi apostilate pentru a fi acceptate si recunoscute in toate tarile membre ale Conventiei.
IN CAT TIMP SE ELIBEREAZA CERTIFICATELE DE ABSOLVIRE SAU CALIFICARE?
Termenul de eliberare a certificatului de absolvire/calificare este de 14 zile de la momentul in care furnizorul de formare profesionala intra in posesia tipizatului transmis de catre Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, conform OG 129/2000 REPUBLICATA si Hotarârea nr. 522 din 8 mai 2003 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonantei Guvernului nr. 129/2000 privind formarea profesionala a adultilor. Pana la eliberarea fizica a certificatelor tipizate, furnizorul de formare profesionala poate elibera adeverinte de absolvire conform cursului absolvit.
POATE CINEVA SA RIDICE DIPLOMA IN NUMELE MEU?
Diplomele se elibereaza personal si trebuie sa prezentati doar actul de identitate valid sau in baza unei procuri notariale speciale (in original) agreate de posesorul de drept, alaturi de actul de identitate al persoanei care ridica diploma.
IN CÂT TIMP SE ELIBEREAZĂ DUPLICATUL DIPLOMEI, ÎN CAZ DE PIERDERE?
Conform Metodologiei certificării formării profesionale a adulţilor – Cap. IV, art. 34 şi 36: Art. 34: (1) În cazul pierderii sau distrugerii certificatului original, în baza unei cereri scrise a solicitantului, furnizorul de formare profesională eliberează un duplicat al acestuia întocmit pe baza documentelor aflate în arhiva furnizorului de formare profesională. (2) Cererea de eliberare a duplicatului este însoţită de următoarele acte, care se arhivează cu titlu permanent: (a) declaraţia scrisă data de titularul certificatului, în care sunt cuprinse toate elementele necesare pentru identificare, împrejurările în care certificatul a fost pierdut, precum şi alte precizări care să confirme dispariţia certificatului respectiv; b) dovada publicării pierderii certificatului, în Monitorul Oficial al României, Partea a III-a; c) copie după actul de identitate. Art. 36 (1) Termenul pentru eliberarea duplicatelor este de 30 de zile de la data înregistrării cererii. (2) Duplicatele se eliberează o singură dată, fapt ce se aduce la cunoştinţa titularilor.