Detalii despre curs:
Tipul cursului: calificare
Cod COR: 7411.1.2
Durata cursului: 360 ore
Condiții de înscriere: învățământ gimnazial
Descrierea/Beneficiile cursului:
Ocupaţia de măcelar se referă la activităţile de preluare şi pregătire a animalelor pentrusacrificare, prelucrare iniţială şi finală a carcaselor de carne,ambalare, etichetare transport şi depozitare a produselor şi valorificare componente provenite de la păsări decurte, lagomorfe (iepuri), vânat salbatic, a căror carne este destinată consumului uman.
La finalul acestui curs veți poseda, alături de cunoștințele tehnologicede igienă,și cunostințe privind clasificarea pe grupe și calități a animalelor, terminologia specifică de abator, destinația cărnurilor, organelor și subproduselor care rezultă din taiere.De asemenea, veți cunoaște elementele specifice de anatomiea animalelorși veți avea îndemânarea necesară mânuirii uneltelor specifice acestei meserii.
Competențe profesionale
Competențele pe care le veți dobândi și dezvolta sunt:
– Aplicarea normelor de securitate și sănătate în muncă;
– Aplicarea normelor de protecția mediului;
– Organizarea activitatii proprii;
– Aplicarea normelor de igienăși de siguranța alimentelor;
– Întocmirea documentelor specifice;
– Preluarea animalelor pentru sacrificare;
– Pregătirea animalelor pentru sacrificare;
– Suprimarea vieții animalelor – prelucrarea inițială;
– Prelucrarea finală a carcaselor de carne;
– Ambalarea și etichetarea cărnii și subproduselor de abator;
– Transportul și depozitarea cărnii și subproduselor de abator;
– Valorificarea altor componente rezultate din prelucrarea finală.
4 Comments on MACELAR
buna ziua...in orasul Braila , se pot face cursuri?
Vreau sa fac un curs de macar am mai lucrat în domeniul asta și îmi place
La Galati , unde trebuie sa ajung pentru un curs , va rog ?
Buna ziua , in Galati ne gasiti pe Strada Energiei nr 24 A de Luni pana Vineri intre orele 08.00-20.00si Sambata de la 08.00 la 13.30. Informatii la numerele 0733470700 sau 0745080650. O zi buna, echipa CCSE