Detalii despre curs:
Tipul cursului: calificare
Cod COR: 7411.1.2
Durata cursului: 360 ore
Condiții de înscriere: învățământ gimnazial
Preț: (Vezi lista întreagă, mai jos, în format PDF)
Descrierea/Beneficiile cursului:
Ocupaţia de măcelar se referă la activităţile de preluare şi pregătire a animalelor pentru sacrificare, prelucrare iniţială şi finală a carcaselor de carne,ambalare, etichetare transport şi depozitare a produselor şi valorificare componente provenite de la păsări decurte, lagomorfe (iepuri), vânat salbatic, a căror carne este destinată consumului uman.
La finalul acestui curs, veți poseda, alături de cunoștințele tehnologice de igienă, și cunostințe privind clasificarea pe grupe și calități a animalelor, terminologia specifică de abator, destinația cărnurilor, organelor și subproduselor care rezultă din taiere. De asemenea, veți cunoaște elementele specifice de anatomiea animalelor și veți avea îndemânarea necesară mânuirii uneltelor specifice acestei meserii.
Competențe profesionale
Competențele pe care le veți dobândi și dezvolta sunt:
– Aplicarea normelor de securitate și sănătate în muncă;
– Aplicarea normelor de protecția mediului;
– Organizarea activitatii proprii;
– Aplicarea normelor de igienăși de siguranța alimentelor;
– Întocmirea documentelor specifice;
– Preluarea animalelor pentru sacrificare;
– Pregătirea animalelor pentru sacrificare;
– Suprimarea vieții animalelor – prelucrarea inițială;
– Prelucrarea finală a carcaselor de carne;
– Ambalarea și etichetarea cărnii și subproduselor de abator;
– Transportul și depozitarea cărnii și subproduselor de abator;
– Valorificarea altor componente rezultate din prelucrarea finală.
Pentru a vă înscrie apăsați aici: ÎNSCRIERE. Cursurile nu se pot ține ON-LINE!