Detalii despre curs:
Tipul cursului: calificare
Cod COR: 741213
Durata cursului: 360 de ore
Condiții de înscriere: învățământ gimnazial
Preț: (Vezi lista întreagă, mai jos, în format PDF)
Descrierea/Beneficiile cursului:
Cursul are un puternic caracter interactiv, îmbinând elemente de teorie cu activităţi practice. Acest curs îşi propune să sprijine participanţii în dezvoltarea competenţelor specifice meseriei de Patiser, o atenţie deosebită acordându-se dezvoltării abilităţilor practice.
Aveți posibilitatea de a obține o instruire în ceea ce privește artele culinare și industria hotelieră cu o specializare în patiserie. Subiectele includ proiectarea meniului, tendințele de copt și efectuarea produselor de patiserie și de terminologie, reglementările de siguranță, precum șifolosirea diverselor echipamente de bucătărie, și principiile de salubritate.
Astfel, vă poftim sa vă descoperiţi talentul şi de ce nu, gustul pentru prepararea celor mai reuşite dulciuri.
Programul utilizează tehnici europene de predare și instruire, bazându-se pe interactivitate, aplicaţii, exerciţii și oferând participanţilor posibilitatea de a-și dezvolta rapid aptitudinile, abilităţile și competenţele.
Competențe profesionale
Competențele pe care le veți dobândi și dezvolta sunt:
– Recepţia cantitativă şi calitativă a materiilor prime şi auxiliare;
– Depozitarea şi transportul materiilor prime, auxiliare, a semifabricatelor şi a produselor finite de patiserie;
– Pregătirea materiilor prime şi auxiliare;
– Prepararea tipurilor de aluat pentru patiserie;
– Prelucrarea aluatului;
– Asamblarea semifabricatelor în vederea coacerii;
– Coacerea semifabricatelor;
– Pregătirea produselor finite de patiserie pentru depozitare;
– Aplicarea normelor de igienă şi de siguranţa alimentelor;
– Întocmirea documentelor specifice;
– Organizarea activităţii proprii;
– Aplicarea NTSM la locul de muncă.
Pentru a vă înscrie apăsați aici: ÎNSCRIERE. Cursurile nu se pot ține ON-LINE!