Un curs de Educator specializat persoanelor doritoare să lucreze cu copiii cu nevoi speciale

Centrul de Consultanță și Studii Europene vă propune cursul de Educator Specializat, venind în întâmpinarea persoanelor doritoare să lucreze cu copiii cu nevoi speciale, în sectorul Sănătate, Igienă, Asistență Socială.

Educatorul specializat, prin natura implicării sale, are privilegiul să ajungă persoana de referință pentru copiii aflați în grija sa.Activitatea educatorului specializat are un impact major în activitățile derulate împreună cu copiii, fie că este vorba de activități de educație, îngrijire, recuperare.

Educatorul specializat lucrează într-un domeniu delicat, copiii separați de părinții lor fiind fragili din punct de vedere emoțional. Desfășurându-și activitatea în centre de plasament, centre de zi, căsuțe de tip familial, centrele de zi pentru copilul cu handicap, centrele de recuperare/reabilitare, munca educatorului specializat cuprinde susţinerea dezvoltării limbajului copilului, crearea contextului cotidian de stabilitate emoţională a copilului, acordarea îngrijirilor necesare copilului, realizarea educaţiei specializate a copilului, susţinerea integrării copilului în viaţa socială, asigurarea menţinerii relaţiilor cu familia copilului.

Educatorul specializat va câștiga încrederea copiilor prin empatizare, înțelegere, comunicare, pentru a reduce complexele de inferioritate ale copiilor, pentru a le reda stima de sine și încrederea de sine, va fi ferm și consecvent pentru a impune respectul, pentru a-i ajuta pe copii să dezvolte disciplina și pentru a se integra mai ușor în mediul școlar,îi va ajuta pe copii să învețe prin joc, va colabora eficient în echipă cu colegii săi (educatori, psihologi, asistenți sociali), pentru dezvoltarea unor sentimente și atitudini pozitive de altruism, optimism și solidaritate. Spiritul inovator îi va ajuta pe educatorii specializați să însufle copiilor entuziasmul și dorința de a schimba lucrurile în bine.

Activitatea educatorului specializat este la baza reconcilierii copiilor cu societatea, a integrării lor ulterioare în mediul școlar, a recuperării lor, fizice și psihologice.

Detalii despre curs:
Tipul cursului: perfecționare
Cod COR: 531203
Durata cursului: 120 ore
Condiții de înscriere: învățământ minim obligatoriu

Pentru mai multe informații și înscrieri vă învităm să apelați la următoarele numere de telefon: 0770648043 și 0733470700, sau să vă înscreți on-line pe site-ul nostru.

3 Comments on Un curs de Educator specializat persoanelor doritoare să lucreze cu copiii cu nevoi speciale

stefan florentina said : Guest Report Subscribe Mar 22, 2018 at 8:05 AM

Cand se fac inscrieri pentru curs in Constanta?

  • navodari
  • 0745050640
  • Navodari
Rosca Corina said : Guest Report Subscribe Mar 19, 2018 at 10:08 AM

Buna ziua! M-ar interesa sa imi spuneti ce curs pot urma pentru a putea lucra ca asistent educator intr-o gradinita de stat sau privata, after school etc? Mentionez ca nu am terminat facultatea de stiintele educatiei. Am studii in domeniul economic. Va multumesc!

  • Bucuresti
  • 0771332898
  • Bucuresti
Chitu daniela said : Guest Report Subscribe Mar 17, 2018 at 6:25 PM

Buna, cand se incepe un nou curs de educator? Mi-aș dori sa urmez acest curs..

  • Bucuresti
  • 0721328563
  • Bucuresti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Centrul de Consultanță și Studii Europene

Stiri și noutăți de ultimă oră:

Pentru orice sesizare sau observatie privind activitatile noastre specifice, va rugam sa ne contactati
la adresa sesizari (@) cursuriccse.ro

Intrebari si raspunsuri prin E-mail

Unde ne puteți găsi

Sediul central:
Str. Energiei nr.24A, Galați – România

Filiala București:
B-dul Naţiunile Unite, nr 1, Bl. 108A, Sc. 1, Et. 6, Ap. C6, sector 5

Telefoane

0236419608, 0236498454, 0745080650, 0733470700, (FAX) 0236419608

Program

Luni – Vineri – orele 08-20;
Sambata – orele 08-14;
Duminica – inchis.

Copyright 2017 CCSE ©  Toate drepturile rezervate